DÜNYA Gazetesi 40 kişiyi işten attı

DÜNYA Gazetesi yıllardır haklarını ödemediği çalışanlarına son krizin de faturasını kesti. Gazetede toplam 40 kişinin işten çıkarıldığı belirtiliyor.

DÜNYA Gazetesi 40 kişiyi işten attı

Sermaye dünyasına yönelik ekonomi gazeteciliğiyle bilinen DÜNYA Gazetesi’nde bir süredir belli aralıklarla devam eden işçi çıkarmaların bu kez toplu olarak yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Medyaradar’da yer alan bilgilere göre kriz dolayısıyla 3 aydır çalışanların maaşlarının düzgün ödenmediği gazete, dolar kurundaki artış nedeniyle kağıt fiyatlarının da artmasının ardından sayfa sayısını 24’ten 12’ye düşürdü.

Gazetede ayrıca aralarında Genel Yayın Yönetmen Yardımcıları İbrahim Ekinci ve Talip Aktaş ile Yayın Koordinatörü Özgür Taşpınar’ın da bulunduğu 40 ismin işine iki gün içerisinde son verildi.

Gazetede uzun bir süre daha maaşların yatmayacağı, işine son verilenlerin ise içerideki maaşlarını ve tazminatlarını alamama korkusu yaşadıkları belirtiliyor.

Gazetenin 2008 mayıs ayından bu yana genel yayın yönetmenliğini yürüten Hakan Güldağ’ın yönetimin kendisinden talep ettiği işten çıkarma listesine karşı çıkarak görevinden ayrıldığı bir süre önce kulislere yansımıştı. Güldağ daha sonra görevine dönmüştü.