DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında 31,5 yıl hapis cezası istemi

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkındaki iddianame kabul edildi.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında 31,5 yıl hapis cezası istemi

Tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkındaki iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Güven için farklı suçlamalardan, 31,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkındaki iddianame kabul edildi.

Zeytin Dalı Harekatı hakkındaki açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Güven için, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma” ve “Toplantı ve Gösteri Kanunu’na muhalefet etme” suçlamalarıyla 31,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 22 Ocak’ta gözaltına alınmış ve 31 Ocak’ta tutuklamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Güven’in “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma” ve “Toplantı ve Gösteri Kanunu’na muhalefet etme” iddialarıyla 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.