'Dövizi kaldıralım' diyen KTO Başkanı'ndan yeni açıklama: Döviz bürom var, kur artışından herkes para kazandıysa biz de kazandık

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy dövizle ilgili çağrısının "mecazi" olduğunu öne sürdü, son dalgalanmada "herkes para kazandıysa kendisinin de kazandığını" söyledi.

'Dövizi kaldıralım' diyen KTO Başkanı'ndan yeni açıklama: Döviz bürom var, kur artışından herkes para kazandıysa biz de kazandık

Dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerektiğini söyleyen Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy’un kişisel internet sitesinde yer alan bilgilerde döviz bürosunun olduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine dünden beri hem tepki çeken hem de alay konusu olan Gülsoy, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olup tartışma yaratan konuşmasına “açıklık” getirdi.

Sözlerine “Kurun yükselmesi hepimizi etkiliyor. Etkilenmeyen yok ama biz bunları aşacağız” diyerek başlayan Gülsoy, “Doların yükselmesinde ekonomik göstergelerden kaynaklı bir şey yok, bu durum tamamen siyasi. Bunun bir ekonomik saldırı olduğunu düşünüyoruz. Not düşürmelerin hepsinin de siyasi olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MECAZEN SÖYLEDİM”

Dövizle iş yapmayı bırakma çağrısıyla ilgili de Gülsoy, “Ben bunu mecazi anlamda söyledim ama basın farklı şekilde yorumlayabiliyor. Herkesin yorumlamasına da saygımız var, yeter ki hakaret boyutuna gelmesin” diye konuştu.

KTO Başkanı, kendisinin de döviz alım satım işi yapmasına ilişkin ise “Döviz büfem var. Döviz büfeleri bir denge unsurudur. Bu işletme yasaldır” dedi.
Gülsoy, “Biz ülke menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üzerinde tutuyoruz. Bizim en ücra köydeki insanımız da iş adamımız da dolarla haşır neşir. Dolarla haşır neşir olmamıza gerek yok, hayatınızı ona göre yönlendirmenize gerek yok diyoruz. ‘Dolara kafanızı takmayın, işinizle haşır neşir olun’ diyoruz” mesajı vermek istediğini ifade etti.

“HERKES KAZANDIYSA BİZ DE KAZANDIK”

Gülsoy, döviz kurundaki artış nedeniyle para kazanıp kazanmadığına ilişkin, “Bu süreç içinde bir denge sağlamaya çalıştık. Herkes para kazandıysa biz de kazandık. Bir tarlamız ya da matbaamız yok ki döviz basalım. Halktan alıyoruz, talep edene de veriyoruz. Bizim sermayemiz Türk Lirası. Dolar ya da döviz değil. Bizim de buradaki zararımız had safhada olabilir. Ben açıklama yaparken döviz büfesi olduğumu unutmuş değilim.” dedi.