Dövizdeki dalgalanma THY'yi vurdu: 121 pilot istifa ediyor

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanma Türk Hava Yolları'nı etkilemeye başladı.

Dövizdeki dalgalanma THY'yi vurdu: 121 pilot istifa ediyor

Türkiye’de yaşanan ekonomik dalgalanma Türk Hava Yolları’nı etkilemeye başladı. Döviz kurunun yükselmesi nedeniyle çok sayıda pilotun istifa aşamasına geldiği iddia edildi.

AirportHaber’in aktardığına göre, Türk Hava Yolları’nda görev yapan çok sayıda pilotun şirketten aldıkları maaşların döviz kuru karşısında hızla erimesi nedeniyle istifa kararı aldığı öğrenildi.

Özellikle THY filosunda görev yapan pilotların TL üzerinden ödenen maaşların kur karışında geçtiğimiz yıldan bu yana yarı yarıya değer kaybetmesi üzerine böyle bir hamle yapacağı belirtildi.

Şirkete yakın kaynaklarca da doğrulanan iddialara göre; Eylül ayında geçerli olmak üzere 121 fazla pilotun istifasını sunduğu ve şirket içerisindeki çok sayıda yabancı pilotun da iş aramak için ücretsiz izin kullandığı ifade edildi.

Türk Hava Yolları’nın bu tavır karşısında nasıl bir hamle yapılacağı şimdiden merak konusu olurken, bir başka kaynak da uçuşların aksamaması için pilotların istifa kararından vazgeçmeleri için çalışma başlatıldığını iddia etti.

Öte yandan şirketler arası pilot transfer yasağının 1 Eylül 2018 tarihinde sona ermesiyle çok sayıda pilotun başka şirkete geçeceği öngörülüyor.