Dörtlü Zirve, Erdoğan'ın açıklamasıyla başladı

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Dörtlü Zirve için Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul'a geldi. 

Dörtlü Zirve, Erdoğan'ın açıklamasıyla başladı

Suriye konulu Dörtlü Zirve, Erdoğan’ın açıklamasıyla başladı. Liderlere toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, zirve öncesi yaptığı ikili görüşmelere değinerek “Beklentileri boşa çıkarmayacağımızı umuyorum” dedi.

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Dörtlü Zirve için Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İstanbul’a geldi. ‘Vahdettin Köşkü’nde gerçekleştirilecek zirve Erdoğan’ın liderlerle bire bir görüşmelerinin ardından başladı.

Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmelerinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

Zirvede, Kasım ayı sonunda görevi bırakacağını açıklayan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da yer alacak.

Zirvenin ardından liderlerin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Toplantıda, İdlib ve Suriye’de ‘siyasi çözüm’ gündemi, mülteci sorunu, Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi başlıklar ele alınacak.