Donarak hayatını kaybeden askerin babası: Kıyafetlerle ilgili kuşkum var

Dersim'de donarak yaşamını yitiren asker Ferruh Dikmen'in babası Nihat Dikmen, oğlunun donduğu gün giydiği kıyafetle ilgili kuşkuları olduğunu belirtti.

Donarak hayatını kaybeden askerin babası: Kıyafetlerle ilgili kuşkum var

Dersim’de donarak hayatını kaybeden uzman çavuşlardan Asım Türkel’in babası Hasan Türkel ve Ferruh Dikmen’in babası Nihat Dikmen’den açıklama geldi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Hasan Türkel, “Evet, bana çocuğumun şehit olduğu haberini mezarlıklar müdürlüğünden telefon eden kişi söyledi. İşte ben de o an oğlum gibi dondum” dedi.

“Hasan Türkel’e oradaki görevliler ne diyecekler bilemem ama oğlunun şehit olduğu haberini telefonla bildiren mezarlıklar müdürlüğündeki görevlinin “tutuklandığı” kendisine söylenmiş.” diyen Öztürk,  “Bu konuyu araştırdığımda, böyle bir durumun söz konusu olmadığını öğrendim. Yani şehit babasına doğru bilgi verilmemiş. Mezarlıklar müdürlüğündeki gariban görevlinin üzerine sorumluluk yıkılacağına, asıl yetkililerin niçin zamanında aileye şehit haberini usulüne uygun bir biçimde vermedikleri soruşturulmalı.” ifadelerini kullandı.

Saygı Öztürk, Ferruh Dikmen’in babasının düşüncelerini de şu ifadelerle aktardı.

“Bir başka şehit babası, Nihat Dikmen’in de oğlunun donduğu gün giydiği kıyafetle ilgili bazı kuşkuları var. Şehitlerle aynı birlikte olan arkadaşlarından da bazı şeyler öğrenmişti. Jandarma Genel Komutanlığı kıyafetlerin gönderildiğini belirtiyor ama o gönderilenler askerlere dağıtıldı mı onu açıklamıyorlar”