Doların turşusunu kurup TOBB Başkanı'na hediye ettiler

Bursa'da düzenlenen bir festivalde doların turşusunu kurup TOBB Başkanı'na hediye ettiler.

Doların turşusunu kurup TOBB Başkanı'na hediye ettiler

Bursa’da ‘Orhangazi Gedelek Turşu Festivali’ kapsamında devam eden organizasyona ‘dolar turşusu’ damga vurdu.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Gedelek’te, mahalle sakinleri Turşu Festivali’nde doların turşusunu kurdu ve kavanozun içinde festivalde sergilemeye başladılar.

Bursa’nın yerel gazetesi Olay‘da Nevzat Okumuş‘un haberine göre, artan döviz kurlarına tepki olarak, ‘Gedelek Turşu Festivali’nde mahalle sakinleri ‘Önce vatan’ diyerek, doların turşunu kurdular. Açılışta konuşan Gedelek Muhtarı Mehmet Dönmez, turşunun Gedelek’te başlayan tarihçesini anlattı. Festivalin Gedelek’e yeni bir yüz kazandırdığına işaret eden Dönmez, konuşmasını son dönemin en önemli gündem maddesinden dolar kuruna getirdi ve ”Önce vatan, doların turşunu kuralım” dedi.

Organizasyonun açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise festivalin açılışında yaptığı konuşmada “Gedelekliler, hem şehrinize hem de ürününüze sahip çıkıyorsunuz. Günümüzde sadece üretmek yetmiyor. Bunu marka haline getirip, dünyaya açılmak lazım. Daha fazla kazanmak için Orhangazi çok doğru bir iş yaptı. Birlikte hareket etmenizden dolayı hepinizi kutluyorum. İşte başarının sihri bu. Sizler her işinizde bu birlikteliği muhafaza ederseniz sıkıntıları kolayca aşarsınız. Orhangazi şanlı ecdadımızın adını taşıyor. Turşusuna alınan coğrafi işaret, Gedelek’in dünya çapında önünü açacak. Bunlar hep vizyon işi. Orhangazi’nin gelişmesi ve güzelleşmesi için taşın altına elini koyan OTSO Başkanı Ergün Efendioğlu’nu ve yeni Başkan Erol Hatırlı’yı ve yönetimlerini kutluyorum. Orhangazi’nin ilk fırsatta İstanbul-İzmir Otoyolu’na ismi verilmelidir. Tarihimize ecdadımıza hürmeten Osmangazi Köprüsü sonrasındaki otoyolun adı Orhangazi Otoyolu olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Organizasyonda kurulan ‘dolar turşusu’ etkinliğin konuğu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na da sunuldu.