Dolar 'protesto'su: 'Yak yak' sloganı atıldı, üstünde 'Allah' yazıyor diye yakmayıp bozdurdular

Eminönü'nde Sultanhamam esnafı ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi grubun, hükümetin "dövizlerinizi bozdurun" çağrısına destek vermek yaptığı basın açıklamasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Dolar 'protesto'su: 'Yak yak' sloganı atıldı, üstünde 'Allah' yazıyor diye yakmayıp bozdurdular

Eminönü Sultanhamam esnafı ve irticai nedenlerle ordudan atılan askerlerin kurduğu Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi grup, ABD’yi dolarla ‘protesto’ etmek için toplandı. Eylemde Türkiye sağının dincilik-emperyalizm ilişkisi konusundaki hal-i pürmelalini ve ikiyüzlülüğünü gösteren anlara tanık olundu.

Sultanhamam Meydanı’nda “Ekonomik Savaşı Kazanacağız” yazılı pankart açarak toplanan grup, bozdurmak üzere yanlarında getirdikleri dolarları ortaya çıkardı. Esnafın bir bölümü ise bu sırada “Yak yak” diye slogan attı.

Bunun üzerine konuşmacı kişi “Amerikan’nın ilahlaştırdığı doları, yani ilahını elimizle yırtıp atmak geliyor içimden. Ama bu dolarda Allah’ın adı yazıyor. Biz saygısızlık da yapmayız. Bu dolarda Allah’a inanıyoruz yazıyor, o yüzden yıpratmayalım”diyerek karşı çıktı.

Grup daha sonra dolarları bozdurmak üzere meydanda bulunan banka şubesine gitti. Grubun toplam 100 bin dolar bozdurarak vadeli hesaplarına yatırdığı öğrenildi.