Dizi setinde taciz

'Yasak Elma' adlı dizide kostüm asistanı olan Özge Şimşek, oyuncu Talat Bulut tarafından taciz edildiğini ve olayla ilgili dava açacağını açıkladı. Dizi oyuncuları ve set emekçileri de Şimşek'e destek verirken, Talat Bulut da bir açıklama yaptı.

Dizi setinde taciz

‘Yasak Elma’ isimli dizinin setinde dizinin başrol oyuncusu Talat Bulut’un, kostüm asistanı Özge Şimşek’i taciz ettiği öne sürüldü.

Tacize uğradığını söyleyen Şimşek olayı şu sözlerle anlattı: “Talat Bulut’un kravatını düzeltecektim, ‘Gel, arka tarafta bakalım’ dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece ve yapım ekibinin yanına çıktım. Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var”.

‘Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın. Ben daha 19 yaşındayım ve birçok yaşıtıma yapılıyor bu.” diyen Özge Şimşek, “Karşımızdaki insan oyuncu olduğu için bu durumu yaşayanlar korkabiliyor, susabiliyor. Ben de belki hukuki yollardan bir şey elde edemeyeceğim ama en azından her yere duyurduğum için vicdanım rahat olacak ki bir daha kimse böyle bir olay yaşadığında susmayacak” ifadelerini kullandı.

Dizi oyuncularının ve set çalışanlarının da kendisine destek olduğunu belirten Şimşek, ”Özellikle Eda (Ece) Hanım ile Şevval (Sam) Hanım, Onur (Tuna) Bey, Sevda (Erginci) Hanım, Gün (Akıncı) Bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda” dedi.

“İTİBARI ZEDELENMEYE ÇALIŞILIYOR”

Dizisinin başrol oyuncusu Talat Bulut ise hakkında çıkan taciz iddialarıyla ilgili olarak avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Talat Bulut’un avukatı tarafından yapılan o açıklama şöyle:

“Müvekkilim Talat Bulut hakkında bir kaç gündür sosyal medyada ve bu gün diğer medya organlarında ortaya atılan çirkin iddialar tamamen asılsızdır.

Talat Bulut 42 yıl boyunca sanat hayatını saygın bir şekilde sürdürmüş ve toplumsal konulara duyarlılığı ile de sevenlerinin takdirini kazanmış, oldukça sevilen bir sanatçıdır.

Bir genç kız babası olan müvekkilim çirkin ve toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakılmış, toplum önündeki itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilim hakkında ki tüm iddiaları şiddetle reddetmekle beraber konunun ilgili tarafına karşı yasal başvuru hakkımızı derhal kullacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Av.Hatice Ufuk Sıtkı”