Diyanet'ten müftü nikahı genelgesi: Dua okunacak

Diyanet müftülere nikah kıyma konusundaki görev ve sorumluklarını içeren genelge yayınladı.

Diyanet'ten müftü nikahı genelgesi: Dua okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tepki çeken ve beklenen ilgiyi görmediği açıklanan müftü nikahı yetkisiyle ilgili, müftülere görev ve sorumluklarını içeren genelge yayınladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgeye göre, müftünün evlenme başvurularını kabul etme, evlenme dosyasını hazırlama, evlenmeyi gerçekleştirme, aile cüzdanını düzenleyip verme, evlenme bildirimi düzenleyerek bunu nüfus müdürlüğüne bildirme gibi görev, yetki ve sorumlulukları da olacak.

Müftünün evlenme başvurularını kabul etme, evlenme dosyasını hazırlama, evlenmeyi gerçekleştirme, aile cüzdanını düzenleyip verme, evlenme bildirimi düzenleyerek bunu nüfus müdürlüğüne bildirme gibi görev, yetki ve sorumlulukları da olacak.

DUA ETTİRİLECEK

Genelgeye göre müftülere tören sonunda  bir de “nikah duası” yaptırılacak. Bu duada da “Allah’ım, bu evlilik akdini mübarek eyle. Onları geçimsizlik ve ayrılıktan muhafaza eyle. Bu çiftlerin arasında Hazreti Adem ile Hazreti Havva Peygamberimiz, Hazreti Muhammed ile annemiz Hazreti Hatice ve Hazreti Ali ile Hazreti Fatıma arasındaki sevgi, ülfet ve muhabbeti var eyle. Allah’ım, bu çifte salih çocuklar, bereketli ömürler ve geçim kolaylığı ihsan eyle.” ifadeleri yer alacak.