Diyanetten faiz eleştirisi: Sistem faiz üzerine kurulmuş

"Faiz mi, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor."

Diyanetten faiz eleştirisi: Sistem faiz üzerine kurulmuş

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Ali Erbaş, ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ kapsamında Adapazarı’ndaki tarihi Orhan Camisi’nde cemaate sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap etti.

Erbaş, Diyanet olarak ‘Din İstismarıyla Mücadele Seferberliği’ni başlattıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bütün illerimizi, köylerimizi, kasabalarımızı, ilçelerimizi dolaşıyoruz, ehil isimlerle. Buna ihtiyaç var. Sizler de bu konuda bizlere yardımcı olun. Müftülerimiz, hocalarımız mihraplarımızda. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu 16 üyesi ve 100’e yakın uzman ismiyle bilgi üretiyor, çalışıyor. İlahiyat fakültelerinden destekler alıyoruz. İslami ilimler fakülteleri 100’ün üzerine çıktı, 102 kadar ilahiyat fakültesi var. Bilgiyi doğru kaynağından öğrensin gençlerimiz diye ilahiyat fakülteleri kuruluyor.”

Erbaş, sistem faiz üzerine kurulmuş diyerek faiz sistemini de eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti: “Her taraf cehaletle dolmuştu, putlarla dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz tefecilik almış başını gidiyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları vardı, ırkçılık vardı, vardı da vardı, bunların hangisi şimdi yok? Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok, var. Hatta örgütler kurduruluyor, o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor. Faiz mi, faizcilik mi yok? Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor”