Diyanet'ten 10 Kasım öncesi Kadir Mısıroğlu'na ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 10 Kasım öncesi Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’na “Geçmiş Olsun” ziyaretinde bulundu.

Diyanet'ten 10 Kasım öncesi Kadir Mısıroğlu'na ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 10 Kasım öncesi Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik düşmanı “tarihçi” Kadir Mısıroğlu’na “Geçmiş Olsun” ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “Hocam” dediği ve hem Saray’da ağırladığı hem de yine bir hastalığı nedeniyle hastanede ziyaret ettiği Mısıroğlu yakın zamanda ayağından bir operasyon geçirmiş, tedavisinin ardından taburcu olmuştu.

Şeriatçı ve hilafet yanlısı görüşlerini açıkça dile getirmekten sakınmayan ve bu nedenle gericiliğin sembollerinden biri haline gelen Mısıroğlu hakkında geçtiğimiz yıl Atatürk’e hakaretten soruşturma açılmıştı. Ancak Mısıroğlu hakkında açılan soruşturmada mahkeme takipsizlik kararı vermiş, bunun üzerine yapılan itirazı da İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hâkimliği reddetmişti.

Gerici isime soruşturma açılmasına neden olansa yine şeriat özlemini ve Atatürk düşmanlığını kustuğu şu sözleriydi:
“İstediğimiz olmuş değildir. Yarı yoldayız. Nasıl buluğa ermemiş bir çocuğa ‘niye evlenmiyorsun’ demezsen Hükümet’e de ‘niye şeriatı ilan etmiyorsun’ diyemezsin. Vakti var. Her ulus bir zamana rehmolunmuştur. Sizin nesliniz İslam’ın mutlak galebesini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini görecek. Siz göreceksiniz. O gün beni hatırlayın.”

AKP gericiliğinin verdiği cesaret ve destekle Cumhuriyet’e açıkça meydan okuyan Kadir Mısıroğlu’na Atatürk’ün ölüm yıldönümü öncesi Diyanet’in en tepesindeki isimden yapılan bu ziyaret büyük tepki çekti.

İşte Mısıroğlu’nun torunu Nurullah Mısıroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “ziyaret” fotoğrafları: