Diyanet İşleri Başkanı 'terörle mücadele'de: Bütün gençlerimizi müftülüklerimize davet ediyorum

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele" kapsamında tüm gençleri Diyanet'e bağlı merkezlere çağırdığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı 'terörle mücadele'de: Bütün gençlerimizi müftülüklerimize davet ediyorum

10 Kasım öncesi Cumhuriyet düşmanı gerici tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesiyle büyük tepki çeken ve istifası istenen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele” kapsamında tüm gençleri Diyanet’e bağlı merkezlere çağırdığını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Mevlid-i Nebi’ programında konuşan Erbaş, programda ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konusunu ana tema olarak belirlediklerini belirtip gençlere yönelik çalışmalara yoğunlaşacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele kapsamında özellikle gençlerimize yönelik bilinçlendirme çalışmalarımız ve zararlı alışkanlıklarla mücadele alanında manevi rehberlik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu vesileyle bütün gençlerimizi, gençlik merkezlerimize, aile ve dini rehberlik bürolarımıza, KYK’larda oluşturduğumuz manevi rehberliklerimize, müftülüklerimize davet ediyorum. Başkanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında bütün kapılarımız gençlerimize her zaman açıktır. Bütün görevlilerimiz, hocalarımız sizlerle tanışmaktan onur duyacaklardır. İnanıyorum ki biz bu çağın gençlerine Hz. Peygamber gibi yaklaşabilirsek elbette bize ilgi göstereceklerdir. Eğer bugün gençliğin heyecanıyla İslam’ın hakikatleri buluşursa dünya güzelleşecektir. İşte bu gayeye matuf olarak, Mevlid-i Nebi haftasında Peygamberimiz ve gençlik konusunu etraflıca ele alacağız. Bütün camilerimizde yoğun programlar icra edeceğiz.”

“İnanıyorum ki biz bu çağın gençlerine Hz. Peygamber gibi yaklaşabilirsek elbette bize ilgi göstereceklerdir. Eğer bugün gençliğin heyecanıyla İslam’ın hakikatleri buluşursa dünya güzelleşecektir. İşte bu gayeye matuf olarak, Mevlid-i Nebi haftasında Peygamberimiz ve gençlik konusunu etraflıca ele alacağız.” dedi.