Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'cemevine imam atansın' önerisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dersim'de gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinde oradaki gençlere Kuran öğretilmesi için 'imam' görevlendirme tavsiyesinde bulunduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'cemevine imam atansın' önerisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dersim’de gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinde oradaki gençlere Kuran öğretilmesi için ‘imam’ görevlendirme tavsiyesinde bulunduğunu açıkladı.

Ali Erbaş Kanal 7’de katıldığı “Başkent Kulisi” programında “Tunceli il buluşması” ve 35. “İl Müftüleri İstişare Toplantısı” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dersim’de ziyaret ettiği cemevinde kendisinden Kur’an-ı Kerim talep edildiğini ve bu talebin Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanacağını dile getiren Erbaş, “hangi mezhep, meşrep, tarikat, Alevisi, Sünnisi, kim olursa olsun en önemli kaynağımız Kur’an-ı Kerim’dir. Dolayısıyla cemevinde de Kur’an-ı Kerim var.” ifadelerinde bulundu.

Erbaş, Kuran eğitimini sağlamak için önerilerde bulunduğunu belirterek “Ben şu tavsiyede bulundum oradaki kardeşlerimize, gençler gelsinler burada Kur’an-ı Kerim öğrensinler. Bir imamımızı görevlendirebiliriz, çocuklar Kur’an öğrenmeden kalmasın.” dedi.

‘Deizm, ateizm, agnostisizm ve benzeri yanlış din algıları’

Din İşleri Yüksek Kurulunun son yaptığı Dini Güncel Meseleler İstişare Toplantısı’nda ele aldıkları konuları açıklayan Erbaş ateizm, deizm ve agnostisizme ‘dair “kyanlış din algıları” olarak tanımladı. Erbaş bu düşüncelere ilişkin kamuoyu araştırması yapacaklarını ise “Hem deizm hem ateizm hem agnostisizm ve benzeri birtakım yanlış din algılarını ölçmeyi sağlayacak 100 sorudan oluşan bir kamuoyu araştırmasına başladık.” sözleriyle açıkladı.

‘Deizmin peygamberi reddetmek olduğunu bilseler inanmazlar’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, deizm ateizm gibi düşüncelerin peygamberi reddettiğini ifade ederek “Bunu dediğiniz zaman hiçbir Müslüman genç, deizmin peygamberi inkar etmek olduğunu bile bile böyle bir anlayışa kaymayacağını düşünüyorum.” dedi.

Ali Erbaş’ın söz konusu açıklaması şöyle:

“Peygamberi dışlayan bir anlayışa din diye bakmak, yani uygun bir düşünce diye bakmak bile bizim milletimize yakışmaz, hiçbir gencimize, hiçbir ferdimize bu yakışmaz. Bunu doğru bir şekilde anlatırsak, işte deizm peygamberi reddetmektir, peygamberi inkar etmektir. Bırakın kitabı, meleği, diğer anlayışları, sadece bunu söylesek, deizm peygamberi inkar etmektir. Bunu dediğiniz zaman hiçbir Müslüman genç, deizmin peygamberi inkar etmek olduğunu bile bile böyle bir anlayışa kaymayacağını düşünüyorum. Onun için bu kavramları çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor.”