Diyanet ek ödeneği de yettiremedi, Cuma hutbelerinde para istendi

AKP'nin para yağdırdığı Diyanet İşleri Başkanlığı, ek bütçe aldı yine doymadı. Bu haftaki Cuma Hutbesi'nde cami yapımı için cemaatten "katkı" istendi.

Diyanet ek ödeneği de yettiremedi, Cuma hutbelerinde para istendi

Bu yılın ilk altı ayının sonunda 7.7 milyarlık bütçesini “yettiremeyip”, 550 milyonluk ek ödeneğe ihtiyaç duyan Diyanet İşleri bununla da yetinmedi, cemaate avuç açtı.

Diyanet’in bu hafta tüm camilerde okuttuğu Cuma hutbesinde, ülke içinde ve dışında yapılacak camiler için cemaatten “katkı” adı altında para istendi.

“Temizlik” temasının işlendiği bu haftaki hutbede “İmanımızın gereği temiz ve nezih olmaktır. Dinimizin emri olan maddi ve manevi temizlik kaidelerine dikkat edelim. Ne vücudumuzu bakımsız bırakıp dağınık olalım, ne de bakımlı olmak adına aşırılıklara meyledelim. Dünya ve ahiret saadetini uman müminler olarak temizliğin ve güzel ahlakın örneği olalım. Etrafımıza dış görünüşümüzle umut; söz ve davranışlarımızla huzur ve güven verelim. Temizliğimiz imanımızın delili olsun. İçimiz dışımız, etrafımız tertemiz olsun.” denilirken, son kısımda “saded”e gelindi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurtiçinde ve yurtdışında nice camiler inşa ettiği belirtilen hutbede, “Âl-i cenap milletimizin dün olduğu gibi bugün de camilerin yapımına katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır.” ifadeleriyle cemaatten para yardımı talebinde bulunuldu.