Diyanet, çocuk hafızların 'icazet' töreni için Azez'e gitti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Azez ilçesine bir heyet gönderdi.

Diyanet, çocuk hafızların 'icazet' töreni için Azez'e gitti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Azez ilçesine bir heyet gönderdi.

Azez’deki çalışmaları yerinde gözlemek amacıyla bölgeye hareket ettiği iddia edilen Diyanet’e bağlı heyette Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe ve yardımcıları da hazır bulundu. Azez’deki Din Hizmetleri Müdürlüğü’nü de ziyaret eden heyet, bölgedeki ‘çalışmalar’ hakkında bilgiler aldığı iddia edildi.

Tadilatları tamamlanan camileri de ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gönderilen heyet, buradaki hafızlık icazet törenine de katılmayı ihmal etmedi. Heyet, Çobanbey, Soran, Akterin ile Kilis karşısındaki Maria ve Azez’de İslam dini eğitimi alan öğrenciler arasında dereceye girenlere hediyeler dağıtıldı.

8 ila 15 yaşlarındaki kız ve erkek ‘çocuk hafızların’ ve ailelerinin katıldığı törende öğrencilere ve hocalarına takdir belgeleri verildi.

Dereceye giren öğrencilere kırtasiye, elbise ve nakdi hediyelerin verilmesinin yanı sıra Türkiye’ye gezi organizasyonu yapılacağı da açıklandı.

Heyet, Azez’de iki ayrı bölgede yapımına ve tadilatına başlanan Kuran kurslarını da ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Burhan İşliyen, “Ordumuzun, devletimizin öncülük ettiği operasyonlarla bölgede sağlanan huzur neticesinde din hizmetleri de hız kazanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

İşliyen, Azez’de Kalid Bin Velid Camisi’nde Kuran kurslarında okuyan kız ve erkek çocuklarla bir araya geldiklerine işaret ederek, “Devletimizin diğer birimleriyle birlikte bölgenin normal şartlara dönmesini ve kendi ayakları üzerinde durmasını hedefliyoruz. Bu şekilde ülkemizde yaşayan Suriyelilerin buralara dönmesi için çaba gösteriyoruz.” dedi.

Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe de Fırat Kalkanı bölgesinde Kilis ilinin koordinasyonuyla yürütülen Azez, Akterin, Soran ve Çobanbey’de Kuran kurslarında 18 bine yakın öğrenci olduğunu ifade etti.