Diyanet: Cemaatlere destek de veririz, işbirliği de yaparız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP ile birlikte faaliyetlerini tarihlerinde en güçlü şekilde yürütme olanağı bulunan cemaat ve tarikat yapılanmalarını savundu.

Diyanet: Cemaatlere destek de veririz, işbirliği de yaparız

Şeriat devletine gidişin kurumsal adresi haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birbirinden skandal niteliğindeki ‘fetva’ ve açıklamaları tepki çekmeye devam ederken, teşkılatın başındaki isim Prof. Dr. Ali Erbaş “Diyanet kapatılsın” taleplerine ve laikliğe aykırı şekilde faaliyet gösteren tarikat-cemaat yapılanmalarının varlıklarına ilişkin açıklama yaptı.

AKP’nin yayın organlarından TV NET‘e konuk olan Erbaş, Başkanlığın kapatılması durumunda her caminin kendi başına bir Diyanet İşleri Başkanlığı olacağını öne sürdü. Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı bir düzen kuruyor. ‘Din hizmetini daha nitelikli bir şekilde nasıl verebiliriz. İnsanımıza bunu en güzel bir şekilde nasıl organize edebiliriz’ bunu yapıyor.” dedi.

“Cemaatlere destek veririz”

“Diyanet İşleri Başkanlığı varken cemaatlere neden ihtiyaç duyulduğu”na ilişkin bir soru üzerine Erbaş, “Kur’an ve sünnet ölçüsüne uyulması şartıyla cemaatlerin her zaman var olabileceğini” söyledi. Başkanlığın vazifesinin rehberlik etmek olduğunu belirten Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak herhangi bir cemaatin ortadan kaldırılması, kapatılması… Bu noktada bizim hiçbir yaptırım gücümüz yoktur. Ancak biz ne yaparız, doğrularla yanlışları tespit ederiz. Yanlış olan gruplar ile İslam’a uygun hareket eden, İslam’a uygun insanlara yardımcı olanlara da biz destek veririz, işbirliği de yaparız.” diye konuştu.