Diyanet Başkanı buyurdu: Din istismarına engel olmanın yolu imam hatiplerden geçiyormuş!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP'nin parti politikası olan din istismarcılığıyla mücadele için imam hatiplere ve kuran kurslarına işaret etti.

Diyanet Başkanı buyurdu: Din istismarına engel olmanın yolu imam hatiplerden geçiyormuş!

Türkiye’de AKP himayesinde dinselleşme politikalarının merkezi konumundaki Diyanet İşleri Başkanlığı, “din istismarıyla mücadele etme” iddiasıyla yine din istismarcılarının en büyük enstrümanlarından biri olan imam hatipleri ve kuran kurslarını çözüm adresi olarak gösterdi.

Teşkılatın başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize’de Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının “hafızlığa verdiği önem”i dile getirirken, Türkiye’de 1975 yılından bugüne sınava girmiş, belgeli hafız sayısının 150 bine yaklaştığını belirtti.

Erbaş, kuran kurslarında verdikleri eğitime ilişkin de konuşurken, “Vermiş olduğumuz din eğitiminde sahih dini bilgiye önem veriyoruz. Bu da Kur’an ve sünnet ilkeleri doğrultusunda verilen bir eğitimdir. Özellikle dinin istismar edilmesine engel olmak için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir mücadele içerisindeyiz. Bunun yolu da Kur’an kurslarından, imam hatip liselerinden ve ilahiyat fakültelerinden geçmektedir. Doğru dini bilgi ile milletimizi, gençlerimizi donatırsak inşallah daha güzel noktalara doğru ilerleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.