Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'a kaçan ve dün tahliye edilen darbeci askerlerle ilgili açıklama yaparak Yunanistan'a tepki gösterdi

Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan ve dün tahliye edilen darbeci askerlerle ilgili açıklama yaparak Yunanistan’a tepki gösterdi.

Bakanlık Sözcüsü Aksoy, ‘Yunanistan darbeci askerlere güvenli mekan sağlayan ülke. Yunanistan’ın darbeci askerleri serbest bırakması hukukla bağdaşmaz. Darbeci askerlerin iadesi ve yargılanması konusunda kararlıyız.’ dedi.

Açıklamada, “Yunanistan’ın, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yer alan sekiz firarinin ülkemize iadesini defalarca reddetmesini ve hainlerden birini serbest bırakarak, iltica hakkı tanımasını kınadığımızı ve Yunan adaletinin bu taraflı kararına benzer hataları tekrar etmemesini beklediğimizi açıklamıştık. Buna rağmen, Yunanistan’ın geçtiğimiz günlerde kalan yedi firariyi de serbest bıraktığını öğrendik. Yunanistan’ın darbeci firarilerin tamamını serbest bırakması, gözaltı süresine ilişkin idari bir karar olarak açıklanamaz” denildi.