Dışişleri Bakanlığı'ndan Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanlığı büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alan ABD'ye tepki gösterdi. Açıklamada ''ABD'nin Kudüs kararı son derece kaygı verici'' denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağı yönündeki açıklamasının “son derece kaygı verici” olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“ABD Yönetimi’nin Tel Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Mayıs ayında Kudüs’e taşıyacağını açıklaması, uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kudüs’le ilgili kararlarını ve yerleşik BM parametrelerini çiğneyerek barış zeminini tahrip etmekte ısrar ettiğini göstermektedir.

ABD ne yazık ki bu kararıyla ahiren İstanbul’da toplanan İİT Olağanüstü Zirvesinin Sonuç Bildirisine ve akabinde BM Genel Kurulu’nda alınan karara yansıyan uluslararası toplumun vicdanının sesini duymadığını ya da daha vahimi, umursamadığını ortaya koymaktadır.

sözkonusu kararına karşı, Türkiye Filistin halkının meşru haklarının korunması için uluslararası toplumun ağırlıklı çoğunluğu ile birlikte çaba harcamayı sürdürecektir.”