Dışişleri Bakanı’ndan 'Salih Müslim' açıklaması: Peşini bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim’in iade talebi konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı’ndan 'Salih Müslim' açıklaması: Peşini bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim’in iade talebi konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cavuşoğlu, Salih Müslim ile ilgili, “Peşini hiçbir şekilde bırakmayacağız, artık ona rahat yok” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Salih Müslim’in Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili Almanya’ya temas edeceklerini belirterek, konunun peşini bırakmayacaklarını kaydetti. Çavuşoğlu’nun konuşması şöyle:

Yarın Sigmar Gabriel ile Almanya’da 14.30 gibi buluşacağız, görüşmelerimizde de gündeme getireceğiz. Bu çabalarımız Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir. Salih Müslüm nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız. Türkiye’de mahkeme kararları var. Türkiye’deki terör saldırılarının sorumlusu olarak tutuklama kararı var. Bu konuda Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ilgili birimlerimiz Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nereye giderse gitsin peşindeyiz. O ülkelerden de iade talebinde bulunacağız. Tüm aldığımız kararları, bilgileri aktararak, resmi olarak her ülkeden isteyeceğiz. Artık ona da rahat yok”

Salih Müslim’in nerede olduğunun sorulması üzerine ise şunları söyledi: “En son Almanya’da görüldü biliyorsunuz. Bir gün önce orada olacağının bilgisini aldık. Şuanda nerede olduğu konusunda bir bilgim yok. Çekya’da AB dışına çıkamaz kararı vardı. AB içinde herhangi bir ülkeye rahatça gidebiliyor. Şimdi Bakanlar Kurulu toplantısındaydık, arkadaşlarımızdan son bilgiyi de alırız. Yarın görüşmeden önce bu bilgi bizde olur ki, ona göre muhataplarımızla konuyu değerlendiririz”