Direnen Mahle Metal işçileri kazandı

İzmir'de Alman menşeili Mahle Fabrikası'nda BMİS'te örgütlü işçilerin 3 gündür süren direnişi patrona geri adım attırdı.

Direnen Mahle Metal işçileri kazandı

İzmir Gaziemir’deki Ege Serbest Bölge (ESBAŞ)’ta kurulu bulunan Alman menşeli piston üreticisi Mahle Fabrikası’nda Birleşik Metal İş İzmir Şubesi ile şirket yönetimi arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 3 gün önce grev kararı alınmıştı.

550 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sendika maaş ve sosyal haklarda yüzde 30 zam ve yılda 3 defa gıda talep etmesine rağmen Mahle yöneticileri yüzde 23 zam önerisinde bulunmuş ve gıda yardımı talebini de kabul etmemişti. Bunun üzerine işçiler grev kararını fabrikaya asmıştı.

İşçilerin kararlı duruşu sonrası şirketin bugün geri adım attığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre toplu sözleşme görüşmelerinde işçilerin talepleri kabul edildi.

Anlaşma BMİS tarafından da şu ifadelerle duyuruldu:

“Metal işçileri bugün yeni bir zafer daha kazandı.
MAHLE PİSTON işyerindeki toplu iş sözleşmemiz bugün temsilcilerimiz ve üyelerimizin onayı ile imzalanmıştır. İmzalanan sözleşme üyelerimiz tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı
Mahle işçilerine ve sendikamıza HAYIRLI olsun.”