Dinci Nagehan Alçı’nın yeni kamuflajı: Şimdi de feminist oldu!

Geçmişte İslamcı ideolojiye sahip Fethullah Gülen tarikatına angajman olduğunu adeta göğsünü gere gere deklare eden Nagehan Alçı şimdilerde kimlik bunalımı yaşıyor.

Dinci Nagehan Alçı’nın yeni kamuflajı: Şimdi de feminist oldu!

Düne kadar kadın özgürlüklerini baskılayan en büyük etmenlerden bir tanesi olan İslamcı ideolojiye sahip Fethullah Gülen tarikatına angajman olduğunu adeta göğsünü gere gere deklare eden Nagehan Alçı şimdilerde kimlik bunalımı yaşıyor.

Yıllarca Türkiye’nin üzerine çöreklenen AKP ve Gülen Cemaati’nin koalisyon yaptığı dönemlerde Cemaatçi kimliği, 1. Cumhuriyet’e ve onun değerlerine kustuğu kin, ile “parlayan”, Fethullahçı banka Bank Asya’dan çektiği kredilerle konaklarda yaşayan Nagehan Alçı, yaşadığı kimlik bunalımını feminist imajıyla aşmaya çalışıyor.

Desteklediği AKP ve Cemaatin yıllarca Türkiye’deki kadınların hayatını cehenneme çevirip İslamcı ideolojiyle kuşatmaya çalışırken ülkemizdeki kadınların haklarıyla ilişkin öne sürdüğü “türbanlı bacılar” söyleminden başka hiçbir sözü olmayan Nagehan Alçı, yeni dönemde kendine biçtiği bu kimlikle, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Münir Özkul’un hayat verdiği Yaşar Usta ve Neşeli Günler adlı filmi hedefine aldı.

Kaleme aldığı yazısında, kendi gerici kimliğinin üzerini örtebilmek adına “kadın hakları savunucusu” söylemine sarılan Nagehan Alçı, Yaşar Usta karakteriyle ilgili olarak, “Biz kadınları ‘ikinci sınıf insan’ gören o berbat ideolojinin taşıyıcısıydı çok övülen ‘Yaşar Usta’ gibi karakterler.” ifadelerini kullandı.

Kadınlara ve çocuklara yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin tepe yaptığı AKP iktidarı döneminde, kadınlara yönelik şiddetin esas etmenlerinden bir tanesi olan İslamcı ideoloji ve bu ideolojinin kadınlara olan bakış açısının üzerini örtebilmek adına kendine hayali düşmanlar yaratan Nagehan Alçı, Münir Özkul’un oynadığı filmler ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bize sevimli ve sıcak gelen “Neşeli Günler” ya da “Gülen Gözler” gibi filmlerin kadına karşı bakışı aslında Ali Yardım gibi kadına şiddeti meşru gören canileri yaratan iklimin birer parçasıdır. Bu gerçeği adımın Nagehan olduğu kadar net şekilde biliyor ve görüyorum! Detaylarıyla da açıklarım”

“İstedikleri kadar empati yapsınlar, erkekler bizlerin bu duygularını anlayamazlar” gibi feminist söylemin en çiğ ve cinsiyetçi kalıplarını kullanan Nagehan Alçı’ya kılı kırk yararak eski Türk filmlerinde keşfedilmeyi bekleyen cinsiyetçi bakışı değil, günümüz Türkiyesinde İslamcı ideolojiyle hayatları cehenneme çevrilen kadınları hatırlatmak isteriz.