Din dersinden muafiyete ceza: Daha az puan alacaklar

Liselere giriş sınavında din dersinden muaf olan öğrencilere, alternatif soru sorulmadığı için ortaya çıkan adaletsizlik tepkilere neden oldu.

Din dersinden muafiyete ceza: Daha az puan alacaklar

Liselere Giriş Sınavı’nda din dersinden muaf olan öğrencilere, alternatif soru sorulmadığı için ortaya çıkan adaletsizlik tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın liselere giriş sınavında din dersinden muaf öğrenciler için alternatif soru sormak yerine puan hesaplamasını değiştirmesi nedeniyle diğer öğrencilerden daha az puan almakla karşı karşıya kalması velilerin tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, LGS’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmayan öğrenciler, hiç din sorusu çözmese bile 50 soru üzerinden hesaplama yapıldığı için din dersinden muaf öğrencilerden fazla puan aldı. Yeni yöntemle eksik sorular nedeniyle az soru karşısında yapılan yanlışların sorumluluğunun artması din dersinden muaf öğrenciler için adaletsizliğe neden oluyor.

Söz konusu adaletsizliğe karşı bakanlığa başvuran veliler “bir şey yapamayız” cevabıyla karşılaştı. Bakanlığın durumun farkında olduğu, ancak kılavuzda puan hesaplama yönteminin önceden belirlenmesi nedeniyle artık bir şey yapılamayacağını belirttikleri ifade edildi. Bakanlığa dilekçe yazan aileler, “6 Ağustos’ta yerleştirmeler başlayacak. İstediğimiz okulların kontenjanlarının bu sürede dolacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızın hayal kırıklığının giderilmesini istiyoruz” diyerek tepkilerini belirtti.