Dilipak'tan AKP'ye uyarı: Bu işin sonu 12 Eylül gibi olur

Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'yi yargıya müdahale etmemek konusunda uyarırken "Sonu 12 Eylül gibi olur" ifadesini kullandı.

Dilipak'tan AKP'ye uyarı: Bu işin sonu 12 Eylül gibi olur

AKP’li Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü köşesinde yargının siyasallaştığını gösteren kimi kararları örnek vererek iktidarı “yargıya müdahale etmemeye” çağırdı. Dilipak, yargının politik bir amaçla manipüle etmek için kullanılmaya devam edilmesi halinde yarın 12 Eylül benzeri bir durumla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Yargıda son dönemde yaşanan Zindaşti, Brunson tahliyeleri gibi tartışmalı kararları hatırlatan Dilipak, AKP’ye yargıya baskı yapmaması gerektiği çağrısında bulunarak şunları söyledi:
“Şunu anlarım, siyaset bazı pragmatik kararlar alabilir, ama bunu yargıyı baskılayarak, kullanarak yapmamalı. Siyasi irade bir tasarrufta bulunuyorsa, bunun sorumluluğunu da kendisi üstlenmeli. Bu bütün dünya için böyle olmalı. Adalet bu tür olaylarda malzeme olarak kullanılırsa tuz kokar. Bir gün o adalet, onu kullananlara da gerekebilir. Bakın, Bahçeli ile yaşanan af polemiği de böyle bir durum. Affı, yargıyı politik bir amaçla by-pass etmek, manipüle etmek için kullanırsanız, yarın bu işin sonu, 12 Eylül’de olduğu gibi oportünist bir takım kişilerin elinde siyaseten katle kadar gider. Biz bunu faili (malum) meçhuller olayında yaşadık. Sonra kozmik oda, şeytan üçgenine döner, cinayet arşivlerinin tutulduğu! O gün, o meselede o işinizi çözer, ama insanların idrakinde adalet duygusunu yaralar, yargıçlar ve yargı sistemi, hukuk düzeninde kötü bir emsal oluşturur.”