Dilek Özçelik’in ailesinden 'anıt' tepkisi: Suç duyurusunda bulunacağız

Kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Dilek Özçelik için yapılmak istenen 'sevgi anıtı'na ailesinden tepki geldi.

Dilek Özçelik’in ailesinden 'anıt' tepkisi: Suç duyurusunda bulunacağız

Kanser hastalığı nedeniyle aramızdan ayrılan ve kendisine ‘dilenci’ muamelesi yapan eski bakan Erdoğan Bayraktar’a verdiği insanlık dersiyle hatırlanan Dilek Özçelik için yapımına başlanan anıta ailesi tepki gösterdi.

Özçelik, Saray’da ailesiyle yaşadığı evde durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede hayatını kaybeden Özçelik’in cenazesi, Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından defnedilmişti.

Özçelik’in babası, “Arayan soran çok oluyor ama ben evladımı kaybettim. Şimdiye kadar neredeydiler?” demişti.

Vatan’dan Esra Can Sınav’ın haberine göre, Edirne Belediyesi ve Saray Belediyesi, Dilek’in ismini yaşatacaklarını söyledi.

Dilek için Saray’da bir ‘sevgi anıtı’ inşası için başlanan çalışma başlatılırken, amca Hüseyin Özçelik yapılacak anıtla ilgili olarak şunları söyledi: “Bize haber verilmeden bir anıt yapılmasına karar vermişler. Dilek’imiz yedi yıl boyunca kanserle savaştı. Kapısına gittiğimiz insanlar bir kez bile geri dönüş yapmadı. Biz Dilek’in ismi değil kendisi yaşasın istedik. O anıtın yapılmasını istemiyoruz. Eğer yapılırsa kaldırılması için suç duyurusunda bulunacağız.”