DHMİ açıkladı: 3. havalimanı 31 Ekim'de taşınamıyor

İşçilerin kötü çalışma koşullarına karşı eylem yaptığı üçüncü havalimanının taşınma işlemi ertelendi.

DHMİ açıkladı: 3. havalimanı 31 Ekim'de taşınamıyor

İnsanlık dışı çalışma koşullarına karşı binlerce işçinin eylemler yaptığı ve tutuklandığı 3. havalimanının 30-31 Ekim tarihlerinde yapılması öngörülen taşınma işleminin, 30-31 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) havacılık kuruluşlarına yayınladığı yazı ile havalimanının 29 Ekim’de açılacağı ancak ‘bing-bang’ olarak adlandırılan taşınma operasyonunun 30-31 Aralık 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi.

Açıklamada ertelemeye gerekçe olarak, “yeni havalimanındaki şirketlerin sistemleri ile havalimanı sistemlerinin uyum ve entegrasyonunun test edilemediği”, “Atatürk Havalimanı’nda çalışan personele yeni havalimanında çalışma ortamına adaptasyon konusunda pratik eğitim verilemediği”, “yolcu uçakları ile test amaçlı deneme uçuşlarının yapılamadığı” gibi gerekçeler sıralandı.

DHMİ’nin yolladığı yazıda, talebin Erdoğan’a iletildiği belirtildi:

“Bu konu talep Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Bakanımıza da arz edilmiş olup ilgili paydaşlarla yapılan görüşmeler neticesinde Genel Müdürlüğümüzün karar organları tarafından 29 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Yeni Havalimanı’nın törenle açılışının yapılmasına, müteakiben de İstanbul Yeni Havalimanı’nın 30-31 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak ‘bing-bang ususü ile taşınmasının 30-31 Aralık 2018 tarihleri arasında yapılmasına, aradaki sürecin entegre terminal tesislerininin testleri için kullanılmasına uygun değerlendirilmiştir”

Yazıda ayrıca havacılık şirketlerinin 5 Ekim’te toplantıya çağırılıp detayların paylaşılacağı bildirildi. Buna göre toplantı saat 10.00’da Atatürk Havalimanı Başmüdürlük binasında gerçekleştirilecek.