Devlet pasaporta yanlış köprüyü koydu

Pasaportların ilk sayfasında yer alan Edirne'deki Uzunköprü fotoğrafının aslında aynı ilde bulunan Meriç Köprüsü'ne ait olduğu ortaya çıktı.

Devlet pasaporta yanlış köprüyü koydu

Pasaportların ilk sayfasında yer alan Edirne’deki Uzunköprü fotoğrafının aslında aynı ilde bulunan Meriç Köprüsü’ne ait olduğu ortaya çıktı.

Edirne’nin Uzunköprü Belediye başkanı Enis İşbilen tarafından ilçeye de ismini veren Uzunköprü’nün UNESCO dünya mirasına girebilmesi için müracaat yapılmış, sürecin sonunda köprü geçici listeye girmişti.

Kurumlar; tarihi köprünün dünyaya tanıtılması amacıyla birçok girişimde bulunmuş, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürünce de hazırlanan yeni pasaportların ilk sayfasına köprünün fotoğrafı bastırılmıştı. Dikkat çeken detay ise aylar sonra fark edildi.

AYNI ŞEHİR, YANLIŞ KÖPRÜ

Sözcü gazetesinden Mehmet Andaç’ın haberine göre, pasaportların ilk sayfasında bulunan Uzunköprü isimli fotoğrafın aslında aynı ilde bulunan Meriç Köprüsü’ne (Mecidiye) ait olduğu ortaya çıktı. Birbirine çok benzeyen bu iki köprü arasındaki en önemli fark ise Meriç Köprüsü’nde bulunan seyir terası. Pasaportlarda da bulunan köprü dikkatli incelendiğinde, köprünün sonunda seyir terası olduğu görünüyor. Ayrıca fotoğraf Meriç Köprüsü’nün mimari yapısı ile birebir örtüşüyor.