Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü'nden 'kapatılma' haberleri üzerine açıklama

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, “Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları kapatılıyor” haberlerinin doğru olmadığını öne sürdü.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü'nden 'kapatılma' haberleri üzerine açıklama

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, basında çıkan “Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları kapatılıyor” haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada haberlerin asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını aktardı. Açıklamada, “Yeni sisteme geçiş sürecinde Devlet Opera ve Balesi “Bağlı Kuruluş” olması sebebi ile aynı statüdeki diğer kuruluşlar gibi önümüzdeki dönemde yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile sistemdeki yeni statüleri ile faaliyetlerine aynı şekilde devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Değerli Kamuoyumuza Duyuru,

Bazı basın organları ve sosyal medyada dile getirilen “Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları kapatılıyor” şeklinde yapılan haberler asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Yeni sisteme geçiş sürecinde Devlet Opera ve Balesi “Bağlı Kuruluş” olması sebebi ile aynı statüdeki diğer kuruluşlar gibi önümüzdeki dönemde yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile sistemdeki yeni statüleri ile faaliyetlerine aynı şekilde devam edecektir.

Dünya’da çok az ülkeye nasip olan köklü bir Opera ve Bale geleneğine sahip ülkemizde bu güzide kurumlarımızın faaliyetleri hiçbir aksamaya uğramadan aynı şevk, heyecan ve başarı ile devam etmektedir.

Saygılarımla
Murat Karahan
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni”