Devlet Bahçeli'nin af çağrısına Mehmet Metiner'den kısmi destek

Bahçeli'nin af çağrısına milletvekili adayı gösterilmeyen Metiner'den kısmi destek.

Devlet Bahçeli'nin af çağrısına Mehmet Metiner'den kısmi destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı af çağrısına AKP’nin 24 Haziran’daki seçimler için aday gösterilmeyen vekili Mehmet Metiner’den destek geldi. Metiner, ‘sınırları iyi çizilmiş bir affa gerek olduğunu’ savunarak “Pek tabii ‘genel af’ kabul edilemez” dedi.

Metiner, Star gazetesinin bugünkü (9 Haziran) nüshasında yer alan yazısında şunları söyledi:

“Cezaevlerimizin fiziki koşullarından tutunuz da FETÖ yargısının yol açtığı mağduriyetlere varıncaya değin bir dizi sorunun çözümünü sağlayacak bir çerçevenin ortaya konulması şart. Bir yanda adaletsizliği gidermek, öbür yanda toplumsal vicdanı rahatsız etmemek bulunacak çözümün anahtarını oluşturmalı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu çatısı altında kurulan daimi alt komisyonlardan biri olan ‘Cezaevleri Komisyonu’nun başkanlığını yapan bir milletvekili olarak söylemek durumundayım ki sınırları iyi çizilmiş bir kısmi affa ihtiyaç var.

Ülkemizin cezaevlerini, komisyonumuzda bulunan diğer partilere mensup milletvekili arkadaşlarımızla dolaştık. Tutuklu ve hükümlülerle birebir koğuşlarında görüşmeler yaptık. Cezaevlerinin fiziki şartlarını en ince detaylarına varıncaya kadar inceledik. O yüzden tanıklığımıza dayanarak söylüyorum ‘af’ meselesi ne siyasi mülahazalarla gündeme getirilecek bir konudur, ne de büsbütün gözden kaçırılacak bir meseledir.

Artık geldiğimiz bu noktada AK Parti’nin de seçimden sonra bu meseleyi dediğim iki kriter çerçevesinde, yani adaletsizliği gidermek ve toplum vicdanını rahatsız etmemek çerçevesine oturtulmuş bir çözüm paketi hazırlamasında yarar olduğu kanaatindeyim. O yüzden sınırları iyi çizilmiş kısmi bir af gerekli diyorum. Pek tabii ‘genel af’ kabul edilemez.”