Devlet Bahçeli Meclis Başkanı oluyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin meclis başkanı olacağı kaydedildi

Devlet Bahçeli Meclis Başkanı oluyor

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin meclis başkanı olacağı kaydedildi. Söz konusu gelişmenin en yaşlı üye olan CHP’li Deniz Baykal’ın salık sorunları sebebiyle olabileceği belirtildi.

CHP’den milletvekili seçilen Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla 27. dönemde de Türkiye Büyük Millet Meclis’inin ilk oturumunu yönetecek. Ancak Baykal’ın sağlık sorunları nedeniyle Meclis’teki ilk oturuma katılamazsa yerine en yaşlı üye olarak 70 yaşındaki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni dönemde TBMM’yi açacak.

24 Haziran’da yapılan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin gayriresmi sonuçlarının açıklamasının ardından TBMM’deki ilk oturumu yönetecek isim de netleşti. Gayriresmi olan sonuçlara göre bir kez daha CHP’den milletvekili seçilen Deniz Baykal, Meclis’e giren en yaşlı vekil oldu. 79 yaşındaki Baykal, en yaşlı üye sıfatı ile ilk oturumu yönetecek.

Ancak ciddi sağlık sorunları yaşayan ve Ankara’da tedavisine devam edilen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın TBMM’de ilk oturumu yönetip yönetemeyeceği ise belli değil.

EN YAŞLI İKİNCİ ÜYE DEVLET BAHÇELİ

CHP’nin milletvekili Baykal’ın TBMM’ye gelmemesi durumunda ise bu görevi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli devr alacak. Milletveki seçilen isimler arasında 79 yaşındaki Baykal’dan sonra en yaşlı vekil sıfatı Devlet Bahçeli’de… Baykal’ın oturumu yönetememesi durumunda Devlet Bahçeli, yeni dönemin ilk oturumunu yönetecek.