'Deve sidiği şifadır' diyen isimden fetva: Döviz/altın bulunduran herkesin bozdurup ₺ alması farzdır

Deve sidiğinin şifalı olduğunu öne sürdüğü görüşleriyle bilinen Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, şimdi de "dolar bozurmanın farz" olduğunu söyledi.

'Deve sidiği şifadır' diyen isimden fetva: Döviz/altın bulunduran herkesin bozdurup ₺ alması farzdır

”Deve sidiğiyle ilgili hadisler doğrudur ve deve sidiği şifalıdır” sözleriyle hatırlanan Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, döviz krizine de el attı, dolar bozdurmanın ‘farz’ olduğunu öne sürdü.

Sifil, Twitter adresinden yaptığı paylaşımında “Yaşadığımız, adı konulmuş bir istiklal savaşıdır” yorumunda bulunurken, “Bu savaşta tarafsız kalmak, sessiz kalmak düşmanla işbirliğidir. Elinde dövizi, altını olanların bozdurup TL’ye çevirmesi farz-ı ayndır.” dedi.

Dolar ‘fetva’sına devam eden Sifil, tweet’lerinin devamında “Acil/ertelenemez ihtiyaç, döviz/altın üzerinden borçlanmış olmak gibi özel/zorunlu durumlar haricinde tasarruf amacıyla döviz/altın bulunduran herkesin bozdurup ₺ alması farzdır” dedikten sonra, “Özellikle yöneticilerin, iş çevrelerinin, siyasîlerin ve bürokratların bu konuda ön alması elzemdir. Onlar bu millî sorumluluğun yerine getirilmesinde örnek olursa insanımız üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ebubekir Sifil, canlı yayında konuk olduğu programda deve idrarı içmenin şifalı olduğunu belirten hadisin sahih (doğru-güvenilir) olduğunu savunduğu ve deve idrarının şifa olduğunu iddia ettiği sözleriyle hatırlanıyor.