Destici'den Yunanistan yorumu: Meşe sopası ile iyi bir sopalamak gerekiyor

Destici: Yunanistan zeytin dalını hak etmiyor, açalım kapıları mültecileri gönderelim

Destici'den Yunanistan yorumu: Meşe sopası ile iyi bir sopalamak gerekiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunanistan’a yönelik, “Bence artık Yunanistan zeytin dalını hak etmiyor, bence meşe sopası ile iyi bir sopalamak gerekiyor artık” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Destici konuşmasında Yunanistan’ın bağımlı bir ülke olduğunu ifade ederek, “Büyük Taarruz’un birkaç gün sonra yıl dönümünü yaşayacağız 30 Ağustos’ta. İzmir’de denize dökülmenin intikamını almaya çalışıyorlar, daha acısını çıkarabilmiş değiller. Acısını hissediyorlar demek ki her fırsatta Türkiye’ye düşmanlık yapmaya çalışıyorlar…. Yunanistan şu an esir konumunda bir ülke. Yani mali olarak biliyorsunuz battı. ve Avrupa Birliği’nin, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ve ABD’nin desteği ile ayakta durabiliyor ve dolayısıyla da bana göre bağımsız bir ülke değil. Bağımlı bir ülke, göbeğinden bağımlı. Dolayısıyla da Yunanistan’ın şu an seçilmiş hükümetleri var ama, seçilmiş hükümetleri değil Yunanistan’ı besleyen, mali krizde destek veren ABD ve Avrupa Birliği üyesi ülkeleri aslında fiili olarak yönetiyor. Tabi buna karşılık Türkiye mutlaka gerekli adımları atmalıdır. Bunların başında da hem Kıbrıs’ta sürdürülen çalışmalar hem Ege Denizi’nde bizim kıta sahamızı ihlalleri ve bütün bunları göz önüne aldığımızda Yunanistan artık Türkiye’den her türlü cevabı hak etmiş ülke konumundadır.” diye konuştu.

Destici, HDP’li Birlik’in sığınma talebi üzerine yaptığı konuşmada ise “madem bu kadar hümanistler mültecileri de gönderelim” dedi.

‘Meşe sopası ile iyi bir sopalamak gerekiyor’

Destici Türkiye’nin artık Yunanistan’a zeytin dalı uzatmaması gerektiğini söyleyerek, “Artık Türkiye, Yunanistan’ın bu şımarık ve düşmanca tavırlarını görmezden gelerek hareket edemez. Nereye kadar zeytin dalı uzatacağız? Yani adam bize kötülük yapıyor biz zeytin dalı uzatıyoruz. Adam PKK’lıları alıyor zeytin dalı, FETÖ’cüleri alıyor zeytin dalı, Kıbrıs’ta işgale kalkıyor zeytin dalı, Ege saha kıtalığını ihlal ediyor zeytin dalı. Bence artık Yunanistan zeytin dalını hak etmiyor, bence meşe sopası ile iyi bir sopalamak gerekiyor artık. Yunanistan bunu hak ediyor artık” diyerek kendisi de düşmanca tavrını sergiledi.