Destici: Yerel seçim iş birliği için bizim de görüşmelerimiz olacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yerel seçim iş birliği hususunda, bizim de görüşmelerimiz olmaktadır ve olacaktır. Bu görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de devam edeceği kesin, net bir dille söylenebilir ve bu o zaman doğru bir tanımlama haline gelir" dedi.

Destici: Yerel seçim iş birliği için bizim de görüşmelerimiz olacak

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Yerel seçim iş birliği hususunda, bizim de görüşmelerimiz olmaktadır ve olacaktır. Bu görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceği kesin, net bir dille söylenebilir ve bu o zaman doğru bir tanımlama haline gelir” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘BBP OLARAK CUMHUR İTTİFAKI’NA BAĞLIYIZ’

Partisinin, birtakım fırsatçıların hedef tahtası haline geldiğini savunan Destici, “‘Mustafa Destici bir açıklama yapsın da Büyük Birlik Partisi’nin üzerine çullanalım’ diyerek her an, her dakika pusuda bekleyen fırsatçılar, ağzımızdan çıkan iki cümleyi bile çarpıtarak, kamuoyunda şahsıma ve partimize yönelik negatif algı operasyonları çekmenin gayreti içerisindeler. Evet, Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı’na bağlıyız; çünkü Cumhur İttifakı, 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçte şer odaklarına karşı milletiyle birlikte hareket etme kararı alan 3 partinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilmiş bir birlikteliktir. Cumhur İttifakı’nda AK Parti, MHP ve BBP vardır. Biz Cumhur İttifakı’nın içindeyiz, diyerek 16 Nisan’da ve 24 Haziran’da nerede durduysak bugün de orada durma düşüncesindeyiz. Yerel seçim iş birliği hususunda, bizim de görüşmelerimiz olmaktadır ve olacaktır. Bu görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceği kesin, net bir dille söylenebilir ve bu o zaman doğru bir tanımlama haline gelir” diye konuştu.

‘DAVET OLURSA BİZ ELBETTE GÖRÜŞÜRÜZ’

Gazetecilerden birinin “Cumhur ittifakı ortaklarından yerel seçim bölgelerinde kimin adayı varsa o desteklensin’ açıklamasında parti kurmaylarınızın AK Parti’li vekillerle görüşme halinde olduğunu söylemiştiniz. Görüşmeler ne aşamadadır ve Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bahçeli ile bir araya gelmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine BBP lideri Destici, şu yanıtı verdi:

“Arkadaşlarımızın görüşmeleri devam ediyor. Bu görüşmeler sona geldiğinde, bir neticeye yaklaşıldığında bunu ortak bir şekilde kamuoyu ile paylaşırız. Bugünden benim bir şey söylemem doğru olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla da görüşme konusunda bir davet olursa biz elbette görüşürüz.” (DHA)