Destici öğretmenleri hedef aldı: Öğretmen denemez, terör propagandası yapıyorlar

BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla katıldığı bir etkinlikte, ""O bölgede birçok öğretmen ki; öğretmen bile denmez, terör propagandası yapıyor." dedi

Destici öğretmenleri hedef aldı: Öğretmen denemez, terör propagandası yapıyorlar

AKP’nin “küçük ortağı” BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla katıldığı bir etkinlikte, Doğu illerinde görev yapan öğretmenleri hedef alıp “O bölgede birçok öğretmen ki; öğretmen bile denmez, terör propagandası yapıyor.” dedi.

AKP yanlısı Eğitim Bir-Sen tarafından Zonguldak’ta Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Destici, Zonguldak’ta birkaç gün önce yaşanan maden faciasından bahsederken, yaşanan can kayıplarını işçi ve işverenin “eğitimsizliği”ne bağladı. “Eğitimde eksikliğimiz olmasaydı, böyle bir kaçak ocak meselesi, böyle bir bilinçsiz işçi-işveren sorunu ile karşı karşıya kalır mıydık? Kalmazdık.” diyen Destici, sözlerinin devamında da şunları söyledi:

“Aynı şey terör için de geçerli. Türkiye 35 yıldır terörle mücadele ediyor. Terör dışarıdan da desteklenen bir güruh, bir taşeron çete olarak bakamayız. PKK terör örgütü hain, kandırılmış, kanlı, emperyalistlerin, Siyonistlerin kullandığı kanlı bir terör örgütüdür, maşadır. Ama zemini nerede bulmuştur, bizim kendi ülkemizin sınırlarımız içerisinde bulmuştur. Binlerce teröristi nereden almıştır? Bizim kendi sınırlarımız içerisindeki ailelerden almıştır. Şayet biz onları iyi eğitebilmiş olsaydık, vatan ve millet sevgisini onlara aşılayabilmiş olsaydık, diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmiş olsaydık acaba bugün tablo bu şekilde olur muydu? O bölgede birçok öğretmen ki; öğretmen bile denmez, terör propagandası yapıyor. Bunlara da müsaade etmemek gerekiyor. Yani doğru eğitim vermek, her şeyin başıdır. Bununla ilgili de devletin hiçbir şeyden kaçınmaması gerekiyor. Bunun için de atması gereken bütün adımları atması gerekiyor”