Destici: HDP kapatılmalı

Seçimlere AKP listelerinden katılan Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, 'HDP bu milletin inancına, kültürüne karşı olan bir partidir. Kapatılması gerek' dedi.

Destici: HDP kapatılmalı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Haziran’da seçime girecek partilerden HDP’nin kapatılması gerektiğini savundu, yargıya üstü kapalı çağrı yaptı.

‘Cumhur İttifakı’nın destekleyicisi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV‘de yayınlanan bir programda açıklamalarda bulundu. Destici, “HDP’nin terör örgütünün partisi olduğu gerçeğinin üzerini örtmemek gerek. HDP, Kandil’in, bebek katili Öcalan’ın partisidir. Vatandaşın bunu bilmesi lazım. HDP Marksist Leninist bir partidir. Bu milletin inancına, kültürüne karşı olan bir partidir. Esasen HDP’nin kapatılması gerek, ancak hukuken PKK’nın partisi olduğunun ispatlanmasıyla bu mümkün olabilir. Bu, YSK’nın meselesi değil, bu Yargıtay Başsavcılığı’nın ve Anayasa Mahkemesi’nin meselesi” dedi.

Destici Güneydoğu’da, Trakya ve Ege’ye göre kat kat fazla oy aldıklarını belirterek,  “Diyarbakır, Van ve diğer bölge illerine gittim. Cumhur İttifakı’na ve partimize karşı bir teveccüh var. Kürtlerin sadece HDP’ye oy vereceği değerlendirmesini doğru bulmuyorum. HDP’nin PKK’nın partisi olduğu çok açık ve net. Dolayısıyla ben Kürt kardeşlerimizin PKK’yı değil, Cumhur İttifakı’nı tercih edeceklerine inanıyorum” dedi.