Derya Köroğlu'ndan tepki çeken sözleri üzerine açıklama

Derya Köroğlu, Sovyetler Birliği'ni hedef aldığı ve Yeni Türkü için "muhazakar" dediği Sabah Gazetesi röportajı için açıklama yaptı.

Derya Köroğlu'ndan tepki çeken sözleri üzerine açıklama

Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu, AKP’nin yayın organı Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda solu ve Sovyetler Birliği’ni hedef aldığı ve Yeni Türkü’nün “muhafazakar” olduğunu belirttiği tepki çeken sözleri nedeniyle açıklama yaptı.

Röportajdaki sözlerinin kendisine “söylettirildiği”ni öne süren Köroğlu, “Böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen” dedi.

Köroğlu’nun Instagram hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Cımbızla oradan çekilip parça parça kelimeleri bir araya getirerek bana ‘söylettirilen’ sözlere inanmayın. Benim cephemde ve duruşumda hiç bir değişiklik yok. Malum basınla muhatap olmamın nedeni, son yaptığım “İki Iyi Çocuk” film muzikleri bahanesiyle Antakya’daki film galasına gelip benle konuşmalarıdır.

Gala öncesinde beni üst üste aramalarına rağmen kabul etmemiştim roportaji ancak film hatırına tarafsız bir söyleşi sözüne kandım maalesef.

40 yıldır tüm samimiyetimizle müzik yapmış, her konserde duruşumuzu ve gelecek umutlarımızı seyircimizle paylaşmış insanlar olarak, böyle oyunların bizi yolumuzdan saptırmayacağını bilin lütfen.”