Dersim'de yangın bölgesine giden HDP heyetinin yolu kesildi

Orman yangınlarını yerinde incelemek için Dersim’e giden HDP heyetinin yolu Ovacık yolunda polis tarafından kesildi.

Dersim'de yangın bölgesine giden HDP heyetinin yolu kesildi

Dersim’in Ovacık gelen HDP milletvekillerinden oluşan heyetin,  askeri operasyonlar nedeniyle orman yangınlarının çıktığı bölgelere girişine izin verilmedi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve Dersim Milletvekili Alican Önlü ile birlikte 10 kişiden oluşan heyet, Dersim’de orman yangının devam ettiği Bali Deresi’ne doğru hareket etti. Ancak seyir halindeki HDP heyeti konvoyu, Ovacık yolunda polisler tarafından durduruldu. Yolu bariyerlerle kapatan polisler, “Bölgede operasyon sürüyor” gerekçesiyle HDP heyetinin geçişine izin vermedi.

Yapılan görüşmeler de sonuç vermeyince HDP heyeti, alternatif yol ve güzergahlardan yangın bölgesine gitmeye çalıştı. Hozat-Çiçekli köyü yolunda bir kez daha asker ve polisler tarafından engellenen HDP heyeti, karayolunda oturma eylemi yaptı.

Vali Tuncay Sonel’in yaptığı açıklama ile kendilerini hedef gösterdiğini belirten HDP milletvekilleri, bölgede her hangi bir olayın yaşanması durumunda Vali Sonel’in sorumlu olacağını söyledi.

Bir süre oturma eylemi yapan heyet, bu kez de Pertek yolundan yangın bölgesine gitmeye çalışıyor.