Denizbank Genel Müdürü bilmiyor: Kadınlar değil Emekçi Kadınlar Günü!

2017'de yüzlerce banka emekçisini işten çıkaran Denizbank 8 Mart'ı reklama çevirdi.

Denizbank Genel Müdürü bilmiyor: Kadınlar değil Emekçi Kadınlar Günü!

Geçtiğimiz yıl yüzlerce banka emekçisinin işine son verildiği Denizbank’ta Genel Müdür ve üst düzey yöneticiler, bankanın bazı kadın çalışanlarını genel müdürlük girişinde güller ve müzik eşliğinde karşılayarak 8 Mart’ı şirketin imajı için ‘makyaj’ malzemesi yaptı.

Bankanın Genel Müdürü Hakan Ateş çiçek takdimi sonrası yaptığı konuşmada, kadınlarla hayatın her alanında, ‘yan yana ve omuz omuza’ olduklarını öne sürerken “Eşitliğin önce evimizde başladığı inancı ile Denizcilerimizin yarısından fazlasını kadınlarımızın temsil etmesinden, onların vizyonu ile büyümekten gurur duyuyoruz. Bugün onlara tüm üst yönetimimizin katılımıyla hoş bir sürpriz yapmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Ateş, sözlerinin sonunda günün ismindeki “Emekçi” sıfatını da kaldırarak “Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yurtiçi ve yurtdışında toplam 697 şubesi bulunan ve geçtiğimiz net kârını yüzde 36 yükselterek 1 milyar 902 milyon TL’ye çıkaran Denizbank, Big Para‘nın verilerine göre geçtiğimiz yıl 681 banka emekçisinin işine son verdi.