Deniz Naki Türkiye'de futbol oynamaktan ömür boyu men edildi

Deniz Naki Türkiye'de futbol oynamaktan ömür boyu men edildi.

Deniz Naki Türkiye'de futbol oynamaktan ömür boyu men edildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif oyuncusu Deniz Naki’ye “ayrımcılık” ve “ideolojik propaganda” nedeniyle 3 yıl 6 ay men, 273 bin TL para cezası ve sürekli hak mahrumiyeti cezası verdi.

Deniz Naki, cezanın 3 yılı aşmasından dolayı Türkiye’de profesyonel futboldan ömür boyu men edildi.

TFF’den yapılan açıklama şöyle:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 30.01.2018 tarih ve 45 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- Amed Sportif Faaliyetler Kulübü sporcusu Deniz Naki’nin ayrımcılık ve ideolojik propaganda nedeniyle FDT’nin 42/1-a, 35/4. ve 4/2. maddeleri uyarınca 3 yıl 6 ay müsabakalardan men cezası ve 273.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, 3 yılı aşan ceza bakımından FDT’nin 95/1. Maddesi uyarınca sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına,

2- Eskişehirspor Kulübünün, kadroda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım doktorunun bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren ihtar cezası ile cezalandırılmasına,

3- Gaziantepspor Kulübünün, kadroda bulundurulması zorunlu olan profesyonel takım doktorunun bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren ihtar cezası ile cezalandırılmasına.