Deniz Baykal'ın tedavi sürecinde saklanan skandal

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Almanya'daki tedavi süreci başlamadan önce, hastane mikrobu taşımadığına ilişkin gerçek dışı rapor verildiği ortaya çıktı.

Deniz Baykal'ın tedavi sürecinde saklanan skandal

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Ekim 2017’de gece yarısı rahatsızlanınca önce Ankara’da özel bir hastaneye götürülmüş, buradaki ilk müdahalesinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edilmişti. Beynindeki ana damarının tıkalı olduğu belirlenen Baykal’ın tedavisine daha sonra Almanya’da devam edilmişti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Deniz Baykal’ın son durumuyla ilgili bilgileri aktarırken, Almanya’daki hastaneye kabul edilişinde yaşanan skandalı da paylaştı. Öztürk’ün yazdığına göre Almanya’daki hastane, Baykal’ın kabul edilişinden önce hastane mikrobu taşımadığına ve Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede bu mikrobun olmadığına ilişkin rapor istedi. Ancak Baykal’ın durumuyla ilgili verilen raporla Almanya’da yapılan tetkikler örtüşmedi. Alman makamları buna rağmen Baykal’ı kabul etti, ancak rahatsızlığıyla ilgili tedaviye hemen geçilemedi. Hastane enfeksiyonunun giderilmesine ağırlık verildi. Öztürk, olayla ilgili olarak “Gerçeği yansıtmayan rapor düzenlenmesi, hastanelerimize olan güveni azalttı.” diye yazdı.

Sözcü yazarı, Deniz Baykal’ın sağlık durumu ile olarak da “Almanya’da 75 gün kalan Baykal, Türkiye’ye getirildi ve tedavisi şimdi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor. ” derken, Baykal’a hastanede büyük özen gösterildiğini belirtti.

BAYKAL’IN SON DURUMU

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, fizik tedavisi aktif katılımı ile devam etmekte olan Deniz Baykal’ın sağlığı iyi durumda olduğunu açıkladı.

Baykal’ın tedavisi GATA’da devam ediyor.