Demirtaş'tan 'muhafazakar aday' talebi

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, partisinin seçimlerde "muhafakazar adaylar" göstermesi gerektiğini belirtti.

Demirtaş'tan 'muhafazakar aday' talebi

HDP’nin cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlere ilişkin açıklamasında partisinin listesinde “muhafazakar tabana uygun adaylar” görmek istediğini söyledi.

Medya Haber‘in sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Önümüzdeki yerel seçimler AKP iktidarının bundan sonraki varlığını ve yokluğunu belirleyecek önemli sonuçlar doğurabilir. AKP seçimden kayıpla çıkarsa ülkede erken seçim gündeme gelebilir” dedi.

Seçimlerde HDP’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiği sorusuna da yanıt veren Demirtaş “Halkın sevdiği, dürüstlüğünden, bağlılığından, çalışkanlığından ve yeteneğinden kuşku duyulmayan, değerlere bağlı halkla iç içe olan isimler eminim ki halkın çok daha ciddi desteğini alacaktır.” derken, sözlerinin devamını da “Bu anlamda özellikle Kürt partilerle ittifak çerçevesinde farklı siyasi geleneklerden bu kriterlere uygun adaylar ve özellikle muhafazakar tabanımızın temsiliyetini sağlayacak adaylarımızın da mutlaka en güçlü şekilde listelerde yer alması gerektiğini düşünüyorum” ifadeleriyle getirdi.