Demirtaş'tan Erdoğan'a idam yanıtı

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleri hakkında açıklama yaptı.

Demirtaş'tan Erdoğan'a idam yanıtı

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kocaeli’deki mitingde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’la  ilgili ‘İdam’ istediğini ortaya koyan sözler sarfetmişti.

Erdoğan, mitingde “Şu anda tutuklu mu bu adam, tutuklu, bitti. Bir an önce adalet kararını vermesi lazım aslında. Çünkü bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce o ölenlerin ailelerine sormak lazım ‘ne düşünüyorsunuz?’ Yasin Börü’nün annesine sormak lazım ‘ne diyorsunuz?’ Yoksa bunların sırtında tabi maalesef küfe yok” ifadelerini kullanmış, Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından miting alanından “idam” sloganları yükselmişti. Erdoğan, bunun üzerine  de “Parlamento, dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı, ben bunu çoktan onaylardım” açıklamasında bulunmuştu.

HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamalada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kocaeli mitinginde kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.

Demirtaş, “Erdoğan seçilirse beni idam ettireceğini söylüyor. 2018 Türkiye’sinde bir Cumhurbaşkanı adayının seçmene vaadine bakar mısınız? Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” ifadelerini kullandı.