Demirtaş'tan Erdoğan'a 'idam' yanıtı

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın 'idam' mesajına, "Tek bir adım da geri atmam" yanıtını verdi

Demirtaş'tan Erdoğan'a 'idam' yanıtı

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın ‘idam’ mesajına, “Tek bir adım da geri atmam” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Parlamento getirseydi ben onaylardım” diyerek “idam” mesajı verdiği HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Seçim kampanyasını tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden yürüten Demirtaş, “Erdoğan seçilirse beni idam ettireceğini söylüyor. 2018 Türkiye’sinde bir Cumhurbaşkanı adayının seçmene vaadine bakar mısınız? Ben canımı, halkımızın uğruna bin defa kurban ederim. Tek bir adım da geri atmam” dedi.

Ne olmuştu?

Erdoğan, Kocaeli’de yaptığı seçim mitinginde 6-7 Ekim Kobane eylemleri üzerinden Demirtaş’ı hedef alan ve suçlayan açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından miting alanından “idam” sloganları yükseldi. “İdam” sloganları üzerine Erdoğan “Dedim ya size daha önce, parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı, ben bunu çoktan onaylardım” açıklamasında bulunmuştu.