Demirtaş'tan Barış Günü için yazı: 3. Dünya Savaşı'na gidiyoruz

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dünya Barış Günü için bir yazı kaleme aldı.

Demirtaş'tan Barış Günü için yazı: 3. Dünya Savaşı'na gidiyoruz

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dünya Barış Günü için bir yazı kaleme aldı.

2 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Marx21 Yayınları’na hazırlanan ‘Barış Zamanı’ başlıklı broşürde 1 Eylül Dünya Barış günü için bir yazı kaleme aldı.

T24’te yer alan habere göre Demirtaş yazısında, “Savaşın ve kanın hiç terk etmediği Ortadoğu bölgesi bugün 3. Dünya Savaşı’na doğru gidişin merkezlerinden birisi konumundadır.” ifadelerinde bulundu.

Demirtaş’ın “Emperyalizm, Savaş, Ortadoğu, Kürt Sorunu” başlıklı makalesinden bazı kısımlar şöyle;

“Bizim kuşağımız transistörlü radyodan tabletlere uzanan bir değişimi yaşarken bile yeterince hızlı değildi. Gelecek nesillerin hızını tahmin bile edemeyiz artık.”

“Savaşın ve kanın hiç terk etmediği Ortadoğu bölgesi bugün 3. Dünya Savaşı’na doğru gidişin merkezlerinden birisi konumundadır. Mezhep, ulus, din savaşlarıyla parçalanmış bu bölgede emperyalizm kanlı biçimde hüküm sürmeye devam ediyor. Ortadoğu’nun bağımsızlığına ve birleşik bir güç olmasına giden yol, halkların ve inançların demokratik konfederal birliğinden geçiyor.”

“Ortadoğu’nun kendi iç barışını kurması, halkların ve inançların kardeşleştiği bir gelişme aşamasını yakalaması gereklidir. HDP ve onun arkasındaki toplumsal-siyasal mücadeleler birikimi, halkları ve inançları birbirine kırdıran gerici çerçeveyi yıkarak birleşik Ortadoğu’yu yaratma iddiasındadır. İnsan medeniyetinin ilk atılımlarını gerçekleştiren neolitik devrime sahne olmuş bu topraklar yeniden insanlığın öncülüğüne ancak bu temelde bir demokratik dönüşümle ulaşabilir.”