Demirtaş'tan Alman kanalına: Merkel'e selamımı söyleyin, Erdoğan'ı davet etti ama...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman ZDF kanalının sorularını yanıtladı, "Şansölye Merkel’e selamlarımı söyleyin. Gerçi kendisi seçim sonrası için Erdoğan’ı şimdiden davet etti, ama Erdoğan’ı emekli bir cumhurbaşkanı olarak ağırlamak zorunda kalacak" dedi.

Demirtaş'tan Alman kanalına: Merkel'e selamımı söyleyin, Erdoğan'ı davet etti ama...

HDP’nin cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, HDP Basın Bürosu aracılığıyla Alman devlet kanalı ZDF’den Müjgan Arpat’ın sorularına yanıt verdi.

Selahattin Demirtaş, “AB ülkelerinin ve Almanya’nın sizin tutuklanmanıza, size karşı yürütülen soruşturma ve davalara ilişkin yaklaşımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde soruya “AB ülkelerinden ve Almanya Hükümeti’nden hiçbir kişisel beklentim yoktur, gölge etmesinler yeter. Kendi ilkelerini yok sayan hükümetlerden demokrasi ve insan haklarına saygı beklemek saflık olur. Ben halkıma, Avrupa’daki demokrasi güçlerine ve Avrupa halklarına güveniyorum” yanıtını verdi.

Demirtaş, “Alman Hükümetine bir mesajınız var mı?” sorusunu da “Şansölye Merkel’e selamlarımı söyleyin. Gerçi kendisi seçim sonrası için Erdoğan’ı şimdiden davet etti, ama Erdoğan’ı emekli bir cumhurbaşkanı olarak ağırlamak zorunda kalacak.” ifadeleriyle yanıtladı.

Demirtaş’ın HDP’nin barajı geçip geçemeyeceği ile ilgili soruya yanıtı ise “Baraj altında kalmaz, ancak bırakılabilir. OHAL de bunun olanaklarını sunuyor zaten. Ancak HDP’nin barajın altında kalması artık sadece HDP’nin sorunu değildir. Bu yüzden kimileri oy vererek kimileri de HDP’nin oylarının çalınmasına engel olarak bunu önlemeye yardımcı olmalıdır.” şeklinde oldu.