Demirtaş'ın yargılandığı davada gerginlik: Hakim 'Ben tarafım' dedi

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı duruşmada, mahkeme başkanının “ben tarafım” demesi üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Demirtaş'ın yargılandığı davada gerginlik: Hakim 'Ben tarafım' dedi

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme başkanının “ben tarafım” demesi üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Sincan Cezaevi Kampüsü salonunda görülen duruşma, Demirtaş’ın reddi hakim talebine ilişkin avukatların savunmasıyla devam etti. Avukatlar reddi hakim talebinin gerekçelerini açıklamak üzere söz aldı.

Avukat Mehmet Emin Aktar, “Buradaki en özgür kişi sabah konuşmasını yaptı, ben muhtemelen onun kadar özgür konuşamayacağım” dedi. Avukat Aydın Erdoğan, “AHİM Kararının uygulanması hiçbir izne ve onaya muhtaç değildir. Yargı kararının mahiyeti ve vasfı kesindir, yargı organları verdikleri kararlarla hatırlanır” ifadesinde bulundu.

SİVİL POLİSLERE BASIN KARTI

Savunmanın devam ettiği sırada bazı sivil polislere gazeteci kimliği verildiği ve salonda avukatların ayakta kalması üzerine avukatlar ile mahkeme başkanı arasında kısa süreli gerginlik oldu. Salonda duruşmayı takip eden bir gazeteci, “Polislere gazeteci kimliği veriliyor. Duruşma sivil polislerle doldu” diye tepki gösterdi.

Söz alan avukat Alişan Şahin, “Mahkemeyi halktan kaçırdınız, buraya getirdiniz. Boş sandalyeler olmasına rağmen ve avukat olmamıza rağmen oturacak yer bulamıyoruz” diye tepki gösterdi.

MAHKEME BAŞKANI: BEN TARAFIM

Daha sonra avukatlar, mahkemenin taraflı davrandığı yönünde eleştirilerini sürdürdü. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Ben tarafım” dedi ve salonda gerginlik yaşandı. Ardından mahkeme başkanına tepki gösterenler arasında yer alan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın “mahkemenin düzenini bozduğu” gerekçesiyle, duruşmaya 10 dakika ara verildi.