Demirtaş'ın getirildiği Ankara'da eylem yasağı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görülecek davaları için getirildiği Ankara'da Valilik her türlü gösteri, eylem ve etkinliği yasakladı.

Demirtaş'ın getirildiği Ankara'da eylem yasağı

Ankara Valiliği’nce, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın yarın Ankara Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek duruşmalarına destek amaçlı toplanma çağrısı yapıldığı bilgisi edinildiği belirtilerek, kent genelinde umuma açık alanlarda her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi ve benzeri etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yarın saat 14.00’de Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesinde ve ilk duruşmanın ardından Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmasının görüleceği belirtildi.

Açıklamada, her iki duruşmaya da katılacağı değerlendirilen Selahattin Demirtaş’a destek amaçlı müzahir kesimlerce duruşmalara katılma, toplanma çağrısında bulunulduğuna ilişkin bilgilerin elde edildiği aktarıldı.

Konu ile ilgili olarak Sincan Cezaevi ve Adliyesi Kampüsü ile Ankara Adliyesi önü ve çevresinde bir araya gelenlerden oluşturulacak topluluğun “bazı terör örgütlerince suiistimal edilerek muhtemel hedef teşkil edeceği, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik eylem yapabileceği, böylelikle kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yarın başta Sincan Cezaevi ve Adliyesi Kampüsü önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda, kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve bu gibi eylemler, etkinlikler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesine göre ilimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. maddesinin k ve m bendi hükümleri doğrultusunda yasaklanmıştır.

Açıklamada, emir ve yasaklara uymayanlar hakkında ise fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, Olağanüstü Hal Kanunu, İl İdaresi Kanunu hükümleri ile Kabahatler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.