Demirtaş: Yakın zamanda Erdoğan ile Bahçeli kavgaya başlayacak

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, AKP lideri Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli için “Köprüyü geçmelerine az kaldı. Erdoğan-Bahçeli kavgası yakın” iddiasında bulundu.

Demirtaş: Yakın zamanda Erdoğan ile Bahçeli kavgaya başlayacak

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimlere ‘Cumhur İttifakı’ oluşturarak giren AKP ve MHP’nin arasının yakında bozulacağını öne sürdü.

“Erdoğan MHP’ye seçimlere kadar ihtiyaç duyduğundan, gönüllerini hoş tutmaya çalışıyor. ” diyen Demirtaş “Yakın zamanda Erdoğan-Bahçeli kavgasına tanıklık edilirken ne demek istediğim daha iyi anlaşılacak” ifadelerini kullandı.

Artı TV’nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Bahçeli’nin af talebi hakkında “Allah Bahçeli’yi affetsin. Bayağı günah biriktirdi çünkü. Şu anda adil bir yargılama yapılmadığı için suçlanan, ceza alan yüz binlerce insan için mutlaka iyileştirici, onarıcı ve adaleti sağlayan düzenlemelere ihtiyaç var. Bunun sınırını da MHP gibi mafya sever bir parti belirleyemez elbette” ifadelerini kullandı.

Demirtaş ekonomi konusunda ise “Ekonomik krizin müsebbibi olarak kim olduğu belli olmayan bir dış mihraklar failini göstermek ucuz ve basit bir yanıltma operasyonudur. Krizin, AKP dışında hiçbir savunması yoktur. Bunu artık AKP’ye oy vermiş olanlar da kabul ediyorlar” dedi.