Deizm Derneği kuruldu: Diyanetin sapık dediği deistler dernek kurdu

İstanbul'da, Diyanet İşleri Başkanı'nın 'sapıklık' olarak değerlendirdiği 'deizm'i savunan bir grup ‘Deizm Derneği' kurdu.

Deizm Derneği kuruldu: Diyanetin sapık dediği deistler dernek kurdu

İstanbul’da, Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘sapıklık’ olarak değerlendirdiği ‘deizm’i savunan bir grup ‘Deizm Derneği’ kurdu.

Kuruluş ilanında “Siyasi otoritenin ve payanda olan otoritelerin yoğun hakaretine ve ötekileştirmesine maruz kalan Deizm düşüncesi ‘devlet eli’ ile dernekleşerek güç kazandı” ifadeleri kullanıldı. Kuruluş açıklamasında: “13.06.2018 tarihinde başvuruda bulunan 12 kurucu üye, 18.09.2018 tarihinde İstanbul Valiliği’nce onaylanmış tüzüklerini alarak resmen Deizm Derneği’ni kurmuş oldular.” ifadeleri yer aldı.

Hükümet deistlere sapık bile dedi

Derneğin başkanlığını yapan ve açılışta konuşan Özcan Pali ise, “Hiçbir dine mensup olmadığımızdan dolayı bizlere ağır hakaretlerde bulunuldu, onurumuz incitildi. Hükümetin başında bulunan otoriteler bizlere ‘sapık’ bile dediler. Bizler öncelikle ‘Adem ve Havva’ gibiyiz. Bizler gibi onlar da hiçbir dine mensup değillerdi. Onların ne kitabı ne dini ne de peygamberi vardı, onlar yalnızca Allah’a inanıyorlardı. Bizler de onlar gibiyiz. Eğer bize sapık diyorlarsa Âdem ve Havva’ya da sapık demiş oluyorlar” dedi.

Dernek deklarasyonunda ise “Dünyayı Deistirelim!” sloganı kullanıldı.